Natječaji

Ministarstvo poduzetništva i obrta objavilo je 9. travnja 2015. prva dva Poziva na dostavu projektnih prijava iz Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ 2014.-2020. Pozivi su namijenjeni mikro, malim i srednjim poduzetnicima. Bespovratna sredstva dodjeljivat će se putem trajno otvorenih Poziva na dostavu projektnih prijava do 31. prosinca 2020. godine, odnosno do iskorištenja sredstava. Projektne prijave podnose se od 11. svibnja 2015. godine.

Otvoren je natječaj Europska društvena inovacija 2015. s nagradnim fondom od 50.000,00 eura za tri najbolje projektne ideje. Ovogodišnja tema natječaja su “Novi načini rasta”. Natječaj nudi podršku za kreativne ideje koje imaju potencijal za promjenu načina na koji djeluju europska gospodarstva i društva.

Ministarstvo poduzetništva i obrta objavilo je 7.03.2015. prva tri javna poziva iz programa „PODUZETNIČKI IMPULS” – Program poticanja poduzetništva i obrta za 2015. godinu.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je natječaje za mjeru 4 Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. za provedbu:

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je Javni poziv za neposredno sufinanciranje projekata OIE u turističkom sektoru. Predmet Javnog poziva je dodjela sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za postavljanje sustava za korištenje obnovljivih izvora energije za proizvodnju električne, toplinske, rashladne te toplinske i rashladne energije na postojećim građevinama.

Predmet potpore su ulaganja u komercijalnu proizvodnju akvatičnih organizama namijenjenih prehrani ljudi, s ciljem povećanja proizvodnje i jačanja konkurentnosti i održivosti akvakulture.

Ministarstvo poduzetništva i obrta objavilo je 19. ožujka 2014. otvoreni poziv za dostavu projektnih prijedloga za natječaj Primjena informacijske i komunikacijske tehnologije za poboljšanje poslovnih procesa.

Ministarstvo turizma predstavilo je 21.02.2014. godine program dodjele bespovratnih potpora u 2014. godini pod nazivom „Konkurentnost turističkog gospodarstva“.

Ministarstvo poduzetništva i obrta objavilo je 15.02.2014. godine u sklopu Programa poticanja poduzetništva i obrta - Poduzetnički impuls za 2014. godinu.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavilo je 17.01.2014. godine otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga pod nazivom Jačanje kapaciteta za istraživanje, razvoj i inovacije.